• Spriječi
  • Ponovno koristi
  • Recikliraj
  • Kompostiraj

Bravo OŠ Žakanje!!


Osnovna škola Žakanje zajedno s Područnom školom Kamanje skupila je najviše tekstila u prvoj volonterskoj akciji u sklopu projekta Eco – Social: Razvijam poduzetništvo, čuvam okoliš, u kojem je sudjelovalo 12 škola i školskih zadruga s područja Karlovačke županije te je sveukupno prikupljeno 17 400 kg. Osnovna škola Žakanje kao pobjednik u ovoj volonterskoj akciji bit će nagrađena studijskim izletom u jedan od pogon socijalne zadruge Humana Nova.

Inače, „ECO-SOCIAL: Razvijam poduzetništvo, čuvam okoliš“ prvi je projekt LAG-a Vallis Colapis u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje u sklopu poziva „Osnaživanje doprinosa organizacija civilnog društva obrazovanju za održivi razvoj. Projekt za cilj ima razviti sustav edukacije nastavnika i učenika lokalnih osnovnih i srednjih škola o temama održivog razvoja te jačanja postojeći sustav školskih zadruga s naglaskom na usvajanje novih znanja o volonterstvu, društvenom poduzetništvu i oporabi otpadnog tekstila.

Osim LAG Vallis Colapis koji je nositelj projekta kao partneri sudjeluju Srednja škola Duga Resa, Karlovačka županija te Socijalna zadruga Humana Nova iz Čakovca. Program vrijednosti iznosi 1.267.913,68 kuna, a sufinanciran je od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru Švicarsko hrvatskog programa suradnje.

(prenosimo sa Kaportal Ozalj)