• Spriječi
  • Ponovno koristi
  • Recikliraj
  • Kompostiraj

ECO-SOCIAL: Razvijam poduzetništvo, čuvam okoliš


U volonterskoj akciji sudjelovalo je 12 škola s područja Karlovačke županije te je sakupljeno 9,5 tona tekstila.

Provedena je i druga volonterska akcija sakupljanja tekstila koja se održala od 21. rujna do 8. listopada unutar projekta „ECO-SOCIAL: Razvijam poduzetništvo, čuvam okoliš“, koja je ujedno provedena povodom manifestacije „Hrvatska volontira“.

U volonterskoj akciji ukupno je sudjelovalo 12 škola i školskih zadruga s područja Karlovačke županije, a sakupljeno je ukupno 9 530 kg tekstila. Škola koja je po učeniku sakupila najviše tekstila ponovno je Osnovna škola Žakanje s ukupno sakupljenim 3250 kg, to jest 13,43kg po učeniku, slijedi Osnovna škola Turanj s 2060 kg odnosno 4,86 kg po učeniku te Osnovna škola „Slava Raškaj“ Ozalj s 1700kg i 4,76kg po učeniku.

Organizatori projekta, LAG Vallis Colapis, Srednja škola Duga Resa, Karlovačka županija te Socijalna zadruga Humana Nova iz Čakovca čestitaju svim školama na sakupljenim količinama i odazivu u ovoj volonterskoj akciji, čiji je cilj osvijestiti važnost održivog razvoja lokalnih zajednica.

-Aktivnost provođenja volonterskih akcija vrlo je praktična i interaktivna, izravno uključuje djecu i mlade u podizanje svijesti o očuvanju okoliša i održivom razvoju. Uključivanjem volontera, lokalnih udruga, velikog broja škola te mještana, povećava se socijalna kohezija te jačanje uloge udruga i škola u razvoju kompetencija mladih i djece, poručuju organizatori, čiji program vrijednosti gotovo 1,3 milijuna kuna sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru Švicarsko hrvatskog programa suradnje.

Sljedeća volonterska akcija na rasporedu je krajem studenog,početkom prosinca povodom Međunarodnog dana volontera 5.12.

(izvor: KAportal)